26 Nisan 2015 Pazar

Havuçlu Cevizli Kek Tarifi

"Havuçlu kek" adını ilk duyduğum ve "Hiç öyle şey olur mu, havuçlu kek de neymiş; kek dediğin çikolatalı olur, kakaolu olur, elmalı olur, havuçlu kek mi olurmuş" dediğim günü dün gibi hatırlarım.

Ve ilk yediğim havuçlu kekin tadını...
O gün bugündür en sevdiğim kek tarifleri arasında birinci oldu Havuçlu kek.

Hele bir de bol cevizle birleşince, tadına doyum olmuyor. Ben uzun yıllar süren çeşitli denemelerden sonra havuçlu kekime tarçının yanında toz zencefil de ekliyorum. Çok güzel oluyor. Siz isterseniz zencefil eklemeden de yapabilirsiniz.

İşte nefis Cevizli Havuçlu Kek Tarifi;

Havuçlu Cevizli Kek Malzemeler;

  • 4-5 adet havucun rendesi
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı esmer şeker (esmer şeker yoksa beyaz şeker de kullanabilirsiniz)
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • Öğütülmüş ceviz
  • 3 su bardağı un
Havuçlu Cevizli Kek Hazırlanışı;

Yumurta ve şekeri krema kıvamı alıncaya kadar mikserle çırpıyoruz. Daha sonra sırayla süt ve yağ ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve zencefili başka bir kapta birleştiriyoruz ve bu karışımı sıvı malzemelere ekliyoruz. Kulak memesi kıvamına gelince havuç rendesini ve cevizi de ekleyerek güzelce karıştırıyoruz. Yağlanmış kek kalıbına döküp, önceden 170 derece ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.

Cevizli Havuçlu Kek Hazır. Afiyet Olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder